Mustafa Kulcan

Mustafa Kulcan – Yönetim Kurulu Başkanı
Aslen Bayburt’lu olan Mustafa Kulcan 18 Şubat 1987’de İstanbul Pendik’te doğdu. İlk ve orta eğitimini Pendik Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu’nda, liseyi Pendik Şevket Sabancı Lisesi’nde, ön lisans eğitimini Kocaeli Üniversitesi’nde, lisans eğitimini ise Ticaret Üniversitesi Mühendislik ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarım bölümünde tamamladı. İlk ve orta eğitimde okul temsilciliği, lisede Münazara Kulüp Başkanlığı, Kocaeli Üniversitesi’nde Bölüm Temsilciliği, Ticaret Üniversitesinde ise Fakülte Temsilciliği, İBB Gençlik Meclisi Üniversiteler Komisyonunda, Pendik Belediyesi Gençlik Meclisi Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Şu anda ise Mostar İktisadi ve İdari Kulüp Başkanlığı ve kurucu üyesi olduğu Ticaret Üniversitesi Mezunlaru ve Mensupları Derneği yönetim kurulu başkanlığı görevinden bulunmaktadır. Mustafa Kulcan kendi girişimi olan, İstanbul Anadolu yakasında hizmet veren inşaat taahhüt ve iç mimarlık hizmeti veren firmasında iş veren olarak hayatına devam etmekte olup, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Ersin Er

Ersin Er – Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Ersin Er 1991 yılı doğumlu olup Rizelidir. İlk ve ortaöğretimini Rize’de görmüş, lisans eğitimini İstanbul Ticaret Üniversitesi İşletme bölümünde tamamlamıştır. Hali hazırda İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Muhasebe ve Denetim bölümünde yüksek lisans eğitimini devam ettirmektedir. Lise yıllarında öğrenci temsilcilikleri ve sosyal programlarda aktif rol almıştır. Üniversite yıllarında ekopolitik v.b derneklerde ekonomik ve siyasi derslere ve projelere katılmıştır. Üniversite içinde öğrenci konseyi ve kulüplerinde temsiliyetlerde bulunmuş, sosyal sorumluluk alanında projeler yapmıştır.

Adem Mehmetcik

Adem Mehmetcik – Yönetim Kurulu Üyesi
26 Haziran 1981 Kastamonu doğumlu olan Adem Mehmetcik, ilk ve orta öğrenimini İstanbul Gazi Osman Paşa İlköğretim Okulu’nda tamamladı. Daha sonra askeri lise sınavlarını kazanarak Balıkesir Çok Programlı Astsubay Hazırlama okunu bitirdi. İstihkam Sınıf eğitimini 1999’da İzmir Narlıdere İstihkam Okulu’nda tamamlayarak sırasıyla Kıbrıs, Siirt ve İstanbul Hadımköy bölgelerinde görev yaptı. 2010 yılında askerlik mesleğinden ayrılarak İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi, Görsel İletişim Tasarım bölümünü burslu olarak kazanan Adem Mehmetcik 2014 yılında fakülte ve bölüm birincisi olarak mezun oldu. Lisans eğitimi süresince sınıf temsilcilisi, bölüm temsilcilisi ve fakülte temsilcilisi olarak öğrenci konseyinde görev aldı. Şu anda serbest tasarımcı olarak çalışmakta olan Adem Mehmetcik İstanbul Ticaret Üniversitesi Mezunları ve Mensupları Derneği’nde yönetim kurulu üyesi olarak görev almaktadır.

Betül Bozkurt

Betül Bozkurt – Yönetim Kurulu Üyesi
26 Eylül 1993 İstanbul doğumlu olan Betül Bozkurt, İstanbul Ticaret Üniversitesi Psikoloji Bölümünden üstün onur derecesiyle mezun olmuştur. Gönüllü ve zorunlu olmak üzere özel eğitim, gelişim, klinik, stk ve rehberlik servisi gibi pek çok farklı alanda staj programlarını tamamlamıştır. Öğrenim hayatı süresince çeşitli ulusal kongrelere katılım sağlamış olup bu kongrelerde bilimsel çalışmalarını sunma olanağı bulmuştur. Ayrıca Başakşehir Gençlik Meclisi, Kadın ve Demokrasi Derneği gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görev almış, İstanbul Ticaret Üniversitesi bünyesinde Kadem Gençlik Kulübü başkan yardımcılığı görevini sürdürmüştür. Şu anda Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nde Klinik Psikoloji alanında yüksek lisans eğitimine devam etmekte ve özel bir anaokulunda psikolog olarak çalışmaktadır. Hala Başakşehir Gençlik Meclisi Aile Gençlik ve Sosyal İlişkiler Komisyonunda, Kadın ve Demokrasi Derneği Gençlik Komisyonunda olmak üzere gönüllü çalışmalarına devam etmektedir.

Cüneyt Bulut

Cüneyt Bulut – Yönetim Kurulu Üyesi
1991 doğumlu olan Cüneyt Bulut ilk ve orta öğrenimini Ortaköy Burak Reis İlköğretim Okulu’nda tamamlamıştır. Liseyi Özdemir Sabancı Emirgan Lisesi’nde okumuştur. 2010’da İstanbul Ticaret Üniversitesi Psikoloji bölümünü kazanmıştır. Psikoloji bölümüne olan ilgisi lise zamanında psikoloji dersini veren hoca sayesinde olmuştur. Dışadönük bir kişilik yapısı olduğu için lisans döneminde psikoloji kulüp başkanlığı, Türk Psikoloji öğrencileri çalışma grubunda okul temsilciliği, 2014 döneminde gerçekleşen 1. Psikologlar Festivali koordinatörlüğü görevini üstlenmiştir. Şu anda İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ayrıca TİDER yönetim kurulu üyeliğini sürdürmektedir.

Hulusi Duran

Hulusi Duran – Yönetim Kurulu Üyesi
20 Şubat 1991 Üsküdar doğumludur. İlkokulu Paşakapısı İlkokulu’nda okumuştur. Üniversite eğitimini İstanbul Ticaret Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde tamamlamıştır. Üniversite sonrası tekstil işiyle uğraşmaktadır.

Kübra Murat

Kübra Murat – Yönetim Kurulu Üyesi
H. Kübra Murat 31 Ekim 1993’de İstanbul’da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İlim ve Fazilet Vakfı okullarında, lisans eğitimini 2011-2015 yıllarında İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümünde tamamladı. 2014 yılında Özel Fransız Lape Hastanesinde staj yaptığı dönemde etkinliklerde koordinatör yardımcılığı yaptı. Şu anda Beyoğlu Belediyesi’ne bağlı semt konağında ve gençlik merkezinde psikolog olarak çalışmakta, Ticaret Üniversitesi Mezunları ve Mensupları Derneği yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunmaktadır.

Merve Alkan

Merve Alkan – Yönetim Kurulu Üyesi
Merve Alkan 24 Haziran 1992’de Kocaeli Gölcük’te doğdu. İlk ve orta eğitimini Gölcük Piri Reis İlköğretim Okulu’nda, liseyi Kocaeli Bahçeşehir Knightsbridge Kolejinde, lisans eğitimini İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümünde tamamladı. 2008 yılında Tiyatro Sporu kapsamında Modern Doğaçlama Tiyatro eğitimi aldı. 2014 yılında Özel Fransız Lape Hastanesinde çalıştığı dönemde ‘Tatlı Cuma’ etkinliğinin koordinatörlüğünü üstlendi. Şu anda ise Ticaret Üniversitesi Mezunları ve Mensupları Derneği yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunmaktadır.

Nesibe Yaraş

Nesibe Yaraş – Yönetim Kurulu Üyesi
27 Aralık 1990 doğumlu olan Nesibe Yaraş ilk ve orta öğrenimini Bolu 50.yıl İzzet Baysal İlköğretim Okulu’nda, lise öğrenimini ise Bolu İzzet Baysal Anadolu Lisesi’nde tamamlamıştır. Lisans eğitimini ise İstanbul Ticaret Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde (ösym tam burslu ) bitirmiştir. Öğrenci değişim programı ile gittiği Bremen Üniversitesi ‘nde de bir dönem geçiren Nesibe Yaraş, lisans eğitiminin bir bölümünü de burada okumuştur. İngilizce ve Almanca bilmektedir. Halen İstanbul Ticaret Üniversitesi Reklam ve Stratejik Marka İletişimi Tezli Yüksek Lisans öğrencisi olup; ayrıca TİDER Yönetim Kurulu Üyesi olmakla birlikte TİDER Ofisi’nde Genel Sekreter olarak görev yapmaktadır.

Semih Tınas

Semih Tınas – Yönetim Kurulu Üyesi
Semih Tınas 7 Aralık 1989 yılında İstanbul Üsküdar’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Beşiktaş Büyük Esma Sultan İlk Öğretim Okulu’nda, liseyi Beşiktaş Bingül Erdem Lisesi’nde, lisans eğitimini İstanbul Ticaret Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünde bölüm ikincisi olarak tamamlamıştır. 2013 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde başladığı yüksek lisans eğitimine halen devam etmektedir. 2007 yılında Halk Oyunları eğitmeni olarak başladığı Beşiktaş Oyun Gençlik ve Spor Kulübü’nde 2009 yılında genel koordinatör, 2011 yılında ise başkan yardımcısı görevine gelmiştir. Semih Tınas 2007 yılından bu yana yurt içi ve yurt dışında bir çok organizasyonda görev almıştır. Beşiktaş Halk Eğitim Merkezi, Beşiktaş Belediyesi ve İstanbul’da bulunan bir çok eğitim kurumu ile derneklerde halk oyunları eğitmeni olarak görev yapmıştır. Yönetici eğitmen dansçı olarak katıldığı halk oyunları yarışmalarında 15 İstanbul birinciliği, 2 Türkiye birinciliği, 4 Türkiye ikinciliği kazanmış; 3 kez Amerika’da Türk yürüyüşüne katılmış, 20’nin üstünde Avrupa festivallerine katılmış ve bu organizasyonlarda grupların koordinasyon organizasyon ve eğitmenlik görevini üstlenmiştir. Şu anda ise Beşiktaş Oyun Gençlik ve Spor Kulübü’nde başkan yardımcılığı görevini sürdürmekte ve aynı zamanda kurucu üyesi olduğu Ticaret üniversitesi Mezunları ve Mensupları derneği yönetim kurulu üyeliği bulunmaktadır.

Semra Fırat

Semra Fırat – Yönetim Kurulu Üyesi
Psikolog Semra Fırat, 13 Ocak 1993 yılında İstanbul’da doğdu. İlköğretim, lise ve üniversite öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Lisans eğitimini İstanbul Ticaret Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde 2011-2015 yılları arasında tamamladı. Gelişim psikolojisi stajını Aydoğdu Anaokulu’nda, klinik psikoloji stajını Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde, adli psikoloji stajını ise İstanbul Adliyesi’nde tamamladı. Öğrenim hayatı boyunca akademik projelere, alandaki bilimsel yenilikleri takip etmeye öncelik veren Semra Fırat, çeşitli ulusal ve uluslararası kongrelere katılım göstermiş ve bu kongrelerde bilimsel çalışmalarını sunmuştur. Şu anda cezaevlerinde ‘‘Suça Sürüklenmiş Ergenlerde Çocukluk Çağı Travmatik Olayları ve Öğrenilmiş Güçlülük Arasındaki İlişkinin İncelenmesi’’ isimli bilimsel araştırma projesine devam etmektedir. Bunların yanı sıra lisans eğitimi sürecinde insan hakları, çocuk hakları, insani yardım alanlarında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarında gönüllülük yapmış ve projelerde aktif olarak görev almıştır. Eğitimine Anadolu Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü’nde devam etmektedir. Dezavantajlı gruplarla proje bazlı çalışmakta, sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak proje ve faaliyetler yürütmektedir. Türk Psikologlar Derneği, İMDAT Şiddeti Önleme ve Rehabilitasyon Derneği üyesidir.

Zeynep Seher Karaer

Zeynep Seher Karaer – Yönetim Kurulu Üyesi
Aslen Rizeli olan Zeynep Seher Karaer 7 Kasım 1994’te İstanbul Maltepe’de doğdu. İlk ve orta eğitimini Kartal Teğmen Burak Evirgen İlköğretim okulunda, liseyi Samandıra Anadolu Meslek Lisesinde, ön lisans eğitimini İstanbul Ticaret Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Lojistik bölümünde tamamladı. İstanbul Ticaret Üniversitesinde 2012-2014 yılları arasında Lojistik Bölümü ve Meslek Yüksek Okulu temsilciliği, İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğrenci Konseyi birimlerinde görev aldı. Şu anda ise İstanbul Ticaret Üniversitesi Mezunları Ve Mensupları Derneği yönetim kurulu üyesidir. Zeynep Seher Karaer, Doğuş Çay Genel Müdürlüğünde Sipariş Yönetimi departmanında çalışmaktadır.